Restaurant

The Lohmühle restaurant, which has won several awards, offers the finest Franconian and international cuisine. Our Franconian classics, fish from our own pool and the changing seasonal dishes made from selected regional ingredients are particularly popular with our guests .

The Lohmühle restaurant, which has won several awards, offers the finest Franconian and international cuisine. Our Franconian classics, fish from our own pool and the changing seasonal dishes made from selected regional ingredients are particularly popular with our guests .


Opening hours of our kitchen

Current

Montag:
geschlossen

Dienstag bis Freitag:
18.00 bis 21.30 Uhr
(mittags nur auf Anfrage geöffnet)

Samstag:
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Sonntag:
12:00 bis 13:30 Uhr
(länger auf Anfrage bei Feiern/Gruppen)

Bayreuth Festival

Während der Festspiele vom 15.07. bis 29.08.:

12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Unsere Küche kocht nach den Richard-Wagner-Opern, welche bis max. 22:00 Uhr dauern, für Sie noch bis ca. 1 Stunde nach Opernende. Ein Konzert ist keine Oper!

Feitertage

Neujahr
geschlossen

Heilige 3 Könige
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Gründonnerstag
12:00 bis 13:30 Uhr und 18.00 bis 21:30 Uhr

Karfreitag
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Ostersonntag und Ostermontag
12:00 bis 15:00 Uhr

Tag der Arbeit
12:00 bis 13:30 Uhr

Christi Himmelfahrt
18:00 bis 21:30 Uhr

Pfingstsonntag und Pfingstmontag
12:00 bis 15:00 Uhr

Fronleichnam
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Mariä Himmelfahrt
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Tag der deutschen Einheit
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

Allerheiligen
12:00 bis 13:30 Uhr und 18:00 bis 21:30 Uhr

24th of December:
closed

1. und 2. Weihnachtsfeiertag:
12:00 bis 15:00 Uhr

Silvester
18:00 bis 22:00 Uhr 
wir schließen um 23:00 Uhr


Wir bitten dringend um rechtzeitige Reservierung


Our current menu

You can also print out the current menu if you wish.

Current menu

You can find an overview of the current daily specials, where we offer you something different to choose from almost every day, while stocks last, on our Facebook page.

Have fun browsing and whet your appetite...


This is what characterizes our kitchen

Our sustainably working kitchen obtains most of its food regionally - mostly directly from the producer: milk, yoghurt, quark, cheese, goat's cheese, eggs, honey, flour and ice cream all come directly from producers we know personally.

If possible, trout and carp are delivered alive and then kept in our own tank. (By the way, we will also be offering catfish again from 2022). We obtain fruit, vegetables and asparagus directly from the "garlic country", the well-known horticultural region west of Nuremberg. From 2022 we can even offer tropical fruits from the region - from a special breeding company in Upper Franconia. With a bit of luck, you can also watch our boss as she keeps bees with your bees and takes care of your honey supply there. And game dishes cannot be fresher than delivered directly from our hunter.


When it comes to meat, two things apply to us anyway:

When we process meat, on the one hand it should come exclusively from controlled husbandry and on the other hand the animals should not be slaughtered just for the fillets. That's why we deliberately offer other cuts of meat - and not just fillets - as beautiful dishes. In order to get up-to-date information about all these and other delicacies, please pay attention to the "board" on our Facebook page !


And another tip – a “hoppy” one at that

Since our restaurant is located in a beer region, it was almost obvious that we received the "Bavarian Beer Culture" certification. Our new beer menu not only offers comprehensive beer knowledge in an entertaining form, but also offers regional beers from five different breweries and, as a particular specialty, a "tasting board" - best as an aperitif. Our beer dishes on the menu harmonize perfectly with our beer selection.

Should those who stayed at home also benefit from your visit with us?
Then buy a "Lohmühle beer" as a souvenir at the end of your stay!


Lohmühle – the excellent restaurant

Frische Zutaten vorwiegend aus der Region – perfekt zubereitet und auf den Punkt gekocht: Das ist das Besondere unseres Restaurants Lohmühle! Genau deshalb wurde unsere Küche auch schon wiederholt mit einer Medaille im Wettbewerb „Ausgezeichnete Bayerische Küche – in Franken" prämiert. Bei dieser Auszeichnung wird vor allem Wert auf die Verwendung regionaler Lebensmittel, auf fachgerechte und geschmackvolle Verarbeitung, auf ein schönes Ambiente und auf  freundliche und fachlich korrekt arbeitende Mitarbeiter gelegt. Deshalb sind wir auch sehr stolz auf diese Auszeichnung


Umweltschutz und Nachhaltigkeit in unserem Restaurant

Gerade auch in Küche und Keller unseres Hotelrestaurants spielen die Themen Umweltschutz und Nachhaltigkeit eine extrem wichtige Rolle. Die Herkunft der Rohwaren ist dabei für uns ebenso elementar wie die nachhaltige Zubereitung und die Präsentation.

  • Obst und Gemüse kommen bei uns vor allem aus dem nahen „Knoblauchsland“
  • Fische vorrangig aus dem eigenen Bassin oder von Deutscher See* (Zuchtfische)
  • Honig vom eigenen Volk (Mitbringsel) und einem befreundeten Imker der Region
  • Fleisch ausschließlich aus kontrollierter Haltung (und „Nose to Tail“)
  • Eier am Buffet von freilaufenden Hühnern/Bruderhahnaufzucht oder Bodenhaltung – alles direkt vom Erzeuger

Erfahren Sie noch mehr über unseren Einsatz in Sachen Nachhaltigkeit und Umweltschutz!

*Die haben ein Zuchtzertifikat, das garantiert, dass eine Ausbeutung der Meere vermieden wird